Carta.
Querida Mónica:
Necesitaba contarte que tengo problemas ecónomicos, y necesitaba perdirte ayuda. Porque sé que trabajas de profesora y ganas mucho dinero. Asique si me puedes dejar un poco, te lo agradezco. Necesito pagar muchas cosas si no me desalojan de mi casa. Te envio muchos recuerdos y que te cuides.
Un beso
Tu Prima.
Necesitaba contarte que tengo problemas ecónomicos, y necesitaba perdirte ayuda. Porque sé que trabajas de profesora y ganas mucho dinero. Asique si me puedes dejar un poco, te lo agradezco. Necesito pagar muchas cosas si no me desalojan de mi casa. Te envio muchos recuerdos y que te cuides.
Un beso
Tu Prima.
Receita de peitugas de polo con patacas fritidas con bechamel
Ingredientes: - Unha bandexa de peitugas de polo cortadas.
- Unha bolsa de patatcas
- Un pouco de sal
- Un pouco de aceite
- Un pouco de allo en especie
Para a salsa: - Tres cucharas de manteiga
- Outras tres de fariña
-Leite
- Sal e pementa
* Preparación: Botar un pouco de aceite nunha tixola e deixalo quentar. Fritilas pechugas e engadirlle sal e o allo en especie. Mentras que se fan, imos cortando as patacas e fritindoas.
Cando esten as peitugas fritas quitamolas da tixola e poñémolas nunha bandexa.
Despois de 6-8 minutos as patacas xa están fritidas e poñ'emolas noutra bandexa e mentres estan quentes botámoslle o sal.
* Salsa bechamel: Derretir nunha tixola a manteiga; de seguido botarlle a fariña e empezar a remober sen parar (para que non se pegue). Pouco a pouco irlle engadindo o leite, o sal e a pementa.
Cando todo este ben mezclado quitamolo da tarteira e metemolo nun cazo.
- Unha bolsa de patatcas
- Un pouco de sal
- Un pouco de aceite
- Un pouco de allo en especie
Para a salsa: - Tres cucharas de manteiga
- Outras tres de fariña
-Leite
- Sal e pementa
* Preparación: Botar un pouco de aceite nunha tixola e deixalo quentar. Fritilas pechugas e engadirlle sal e o allo en especie. Mentras que se fan, imos cortando as patacas e fritindoas.
Cando esten as peitugas fritas quitamolas da tixola e poñémolas nunha bandexa.
Despois de 6-8 minutos as patacas xa están fritidas e poñ'emolas noutra bandexa e mentres estan quentes botámoslle o sal.
* Salsa bechamel: Derretir nunha tixola a manteiga; de seguido botarlle a fariña e empezar a remober sen parar (para que non se pegue). Pouco a pouco irlle engadindo o leite, o sal e a pementa.
Cando todo este ben mezclado quitamolo da tarteira e metemolo nun cazo.
Tipos de textos:Receita de cociña.
Colles unha tarrina de,por exemplo chocolate sácala do conxelador e deixala desconxelarse un pouco. Mentres a tarrina se derrite pos duas trabletas de chocolate blanco a desfacerse no micraondas durante uns 5 minutos. Colocas duas copas e cunha culler especial para helados botas un pouco e por riba o chocolate derretido e si che apetece un pouco de sirope.E xa esta listo para comer.
Receita de Chef Sergio
Pizza
Primeiro hai que desconxelar a masa da pizza para poder empezar a botar os ingredientes.
Cando desconxele depositas sobre a masa un pouco tomate "solís" e sobre o tomate engades pequenos cachos de salchichas.
Despois botaslle unhas lonchas de queixo por encima das salchichas e ao forno dez minutos.
E cando acabe de cociñarse a coomeeeer !!!
Primeiro hai que desconxelar a masa da pizza para poder empezar a botar os ingredientes.
Cando desconxele depositas sobre a masa un pouco tomate "solís" e sobre o tomate engades pequenos cachos de salchichas.
Despois botaslle unhas lonchas de queixo por encima das salchichas e ao forno dez minutos.
E cando acabe de cociñarse a coomeeeer !!!
Sergio e Jessi> correxide os vosos textos.
ResponderEliminarRaquel, Iago e Manuel estou agardando por eles.
A profe de AL
Patri, pasa a galego o teu texto.
ResponderEliminarLenda
ResponderEliminarConta una lenda moi antiga que preto de onde vivimos existía una illa, a cal decían que estaba encantada. Chamábanlle "A illa do buraco sen fín", xa que dicían que alí había unha cova, na que, quen se adentaba en ela non volvía.
no pobo dicían que nesa cova desapareceran moitos mariñeiros que non coñecían a zoa, por iso, os veciños non se atrevían a ir a aquela illa. Só unha persoa decidira vivir alí. Un vello mariño solitario, o cal non tiña familia e que decidira construir una pequena casiña para pasar alí os últimos días da súa vida.
un día pola mañá, un xoven mariñeiro que pescaba preto da plaia, decatouse de que a illa xa non se vía. Pensou que era pola névoa, pero era moi baixa, e a illa non estaba lonxe. Alguns veciños afirman que a cova que había alí tragou a illa, outros dín que o mar levouna moi lonxe para que ninguén volvera a desaparecer e outros poucos pensan que aquela illa nunca existeu.
o que é seguero é que nunca volveu a aparecer.
Maite 4ºD
Nota:
ResponderEliminarMónica acordate de ir hoxe o supermercado a comprar todo o que che dixen. Repítocho para que non se che esqueza nada.
- 1 barra de pan.
- 1 paquete de aceitunas.
- 1 kg de mazáns.
- 1 paquete de fariña.
- 1 paquete de arroz.
- 1 paquete de auga.
- 1 botella de aceite (xirasol).
- 1kg de tomates.
- 1 paquete de cebolas.
Se qués podes levar a lista contigo.
Vai con ollo, coidadiño.
Un bico, querete, mamá.
Patty 4ºD
Lenda: "O home lobo"
ResponderEliminarFai moitos anos, polas montes de Ourense, un home abandoara a un rapaciño a súa sorte.
O rapaz estivo ata os 22 anos (creo recordar) vagando polo monte.
Foi criado polos lobos. Isto fixo que estivera acostumado aos mesmos hábitos que eles: cazar para comer, durmir con eles, e as veces andaba as catro patas.
Os habitantes de Ourense vírono varias veces e chamaron a policía. Tardaron bastante tempo en coller a "besta", como algúns e algúnhas o chamaban.
Cando intentaron falar con el, déronse conta de que non sabía falar, escribir ou mesmo vestirse, que é algo imprescindible para unha persoa.
Co paso dos anos aprendeu todo isto, integrouse ben e coñeceu xente nova. A xente estaba moi interesada por saber a historia deste home, e por isto, fixeron unha película e un libro contando a súa vida.
Melanie 4ºD
Tartar de salmón con vieiras y aguacate.
ResponderEliminar- Ingredientes: 3 lomos de salmón
100g. de vieiras
3 medios aguacates
pimienta negra molida
aceite de oliva virgen extra
1/2 mango picado
1 cebolletas picada
1 cucharada de cilantro picado
zumo de una lima sal yoyada
Descongela los lomos de salmón, la vieras y los medios aguacates sobre un plato en la nevera. Calienta una sartén con con un poco de aceite, saltea las vieiras durante unos segundos hasta que tomen un poco de calor y resérvalas. Pica los lomos de salmón en pequeños cubitos y las vieiras por la mitad. Prepara el tartat mezclando las vieras y el salmón. Posteriormente añádeles el aguacate, el mango, la cebtolleta y el cilantro, todo ello muy picado y adereza con sal, pimienta, zumo de lima y un chorro de aceite.